متاسفانه گریز از غم و اندوه در زندگی بشر تقریبا غیر ممکن است. عوامل بسیاری مانند فقدان چیزی، جدایی یا از دست دادن فرد یا حتی یک موقعیت باعث بروز این احساسات میشوند. اندوه یک حس طبیعی است و نباید از روبرو شدن با آن واهمه داشت. آنچه لازم است اینست که فرد باید تلاش کند هر چه زودتر از این مرحله عبور کرده و مسیر خود را پیدا کند. کوچینگ اندوه به شما کمک میکند که تاثیرات غم و اندوه را شناسایی کنید و با هدف گذاری صحیح برای حرکت رو به جلو آماده شوید.
منظور از کوچینگ اندوه چیست؟
اگر به اطراف خود نگاه کنید متوجه میشوید که طیف بسیار کمی از مردم وجود دارند که با درد، رنج و اندوه حاصل از فقدان یا از دست دادن یک شخص در زندگی آشنا نباشند. تحمل این حس نیز مانند سایر احساسات مانند خشم، تنهایی، پوچی، ترس از مرگ و اضطراب کار آسانی نیست.
در مقابل هر فردی تجربه متفاوتی از غم و اندوه دارد و مسیر هیچکس در طی این سفر یکسان نیست. به طور مثال برخی از افراد بهسختی میتوانند در مورد احساس خود با اطرافیان صحبت کنند؛ این خودداری به دلیل ترس از ناراحتی و رنج اطرافیان بوده و یا به این دلیل است که اطرافیان از آنها انتظار دارند که بدون داشتن این حس به زندگی خود ادامه دهند. برخی دیگر نیز واکنشهای بسیار شدید و عمیقی از خود نشان داده و بهطور کلی از اجتماع دور میشوند.
کوچینگ اندوه به افراد کمک میکند که:
- با تاثیراتی که اندوه بر زندگیشان میگذارد بیشتر آشنا شوند.
- بدانند که چطور باید حرکت به سمت جلو را آغاز کنند.
- بدون از دست دادن چیزهایی که برایشان مهم است با زندگی جدید و تغییر یافته خود کنار بیایند.
- در مورد احساسات خود صحبت کنند.
- با وجود احساساتی که دارند شروع به کار کرده و اهدافی را برای شروع پیشرفت خود تعیین کنند.
علاوه بر این بهطور قطع در جریان درگیری با حس غم و اندوه، حسهای مفید دیگر مانند اعتماد به نفس و انگیزه زندگی و کار از شما گرفته میشود. کوچینگ به شما کمک میکند که این نکات مثبت به زندگی شما بازگردد. حس اندوه ممکن است تا مدتهای طولانی همراه شما باشد، اما ایجاد فضایی که بتوانید در آن به کار و زندگی خود ادامه دهید بسیار لازم و ضروری است. در واقع یک مربی به شما کمک میکند که در کنار حس احترام به فقدان افراد یا چیزهای عزیزی که از دست دادهاید بتوانید خودتان را دوباره پیدا کنید.
آیا کوچینگ اندوه روند صحیح سوگواری را مختل میکند؟
روانشناسان معتقدند که سوگواری مراحل مختلف و ۵ گانهای دارد و هر فرد پس از تجربه این حس و برای بازگشت به سلامت روانی کامل باید تمامی این مراحل را طی کند. در همین راستا افراد فکر میکنند کوچینگ اندوه مانع گذراندن این مراحل میشود. اما باید بگوییم یک مربی به شما میآموزد که با وجود حس اندوه و هنگام طی کردن مراحل سوگواری بتوانید راحتتر در اجتماع حضور داشته باشید و از اهداف خود دور نشوید.
انواع دیگر غم که کوچینگ میتواند به کنترلشان کمک کند!
احساس غم و اندوه فقط در اثر فقدان یک فرد و از دست دادن آن به سراغ افراد نمیآید؛ چراکه دلایل بسیار زیادی دارد. از آنجایی که دامنه علل این حس بسیار وسیع است کوچینگ اندوه باید قادر به کنترل انواع مختلف آن باشد. در ادامه با چند نمونه از آنها آشنا میشویم:
۱. از دست دادن شغل
از دست دادن شغل به تنهایی میتواند بسیار آزاردهنده باشد و در فرد ایجاد حس غم و اندوه کند؛ به خصوص اگر آن شغل را دوست داشته و از آن لذت میبرده است. این حس اندوه میتواند مدت طولانی و تا زمانی که شغل مناسبی پیدا کند همراه او باشد. مشورت با یک مربی در حوزه کوچینگ اندوه میتواند بهترین راهنما برای یافتن اهدافی باشد که شما را در مسیر شغلیتان به جلو هدایت میکند. همچنین شرایطی را فراهم میکند که شغلی که متناسب با مهارتها، علاقه و دانشتان است را پیدا کنید.
۲. اندوه طلاق و قطع رابطه
هرچند یک رابطه برای فرد آزاردهنده باشد، اما باز هم پایان یافتن آن میتواند باعث بروز حس غم و اندوه شود. عوارض آن نیز به اندازهای است که حتی میتواند به اندازه سوگ و غم از دست دادن عزیزان فرد را آزار دهد. مربیان در حوزه کوچینگ اندوه میتوانند به شما کمک کنند که با آنچه اتفاق افتاده است کنار بیایید و عزت نفس و اعتماد به نفس خود را بازیابید.
طلاق میتواند یک احساس فقدان عمیق را در شما ایجاد کند، حسی که شبیه هیچ حس دیگری نیست. در چنین شرایطی شخصی که انتظار داشتید و متعهد شدهاید که باقی عمر خود را کنار او بگذرانید، شما را ترک کرده و ممکن است دیگر هرگز او را نبینید. به همین دلیل آنها نیز میتوانند حکم یک مرده را برای شما داشته باشند.
۳. تحولات فردی در زندگی
در طول زندگی شرایط مختلفی پیش میآید که ممکن است حسی که به خودتان دارید تغییر کند. این شرایط میتواند شامل بزرگ شدن فرزندان، دور شدن آنها از خانه و بازنشستگی باشد. قرار گرفتن در این شرایط میتواند رنگ دیگری به هویت فردی شما بدهد؛ چراکه در فقدان آنها روی دیگری از خود را مشاهده میکنید که با آنچه قبلا میدیدید فرق دارد. این احساسات میتواند حس اندوه و غم را به همراه داشته باشد. کار با یک مربی در حوزه کوچینگ اندوه میتواند به شما کمک کند که با ارزشها و خود واقعیتان ارتباط بر قرار کنید و هنگام ورود به این مراحل و مواجهه با این تحولات احساس آرامش و اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید.
۴. بیماری
آگاهی از وجود یک بیماری برای بسیاری از افراد میتواند نقطه شروع برخی از تحولات و تغییرات باشد؛ ممکن است محدودیتهای جدیدی در زندگیتان ایجاد شود و تغییراتی در روند زندگیتان اتفاق بیفتد که احساس فقدان و کمبود را به همراه داشته باشد. این احساس اندوه برخواسته از فقدان سلامتی و ایجاد محدودیتهاست. با کمک گرفتن از یک مربی کوچینگ اندوه درک این شرایط و مبارزه با این احساس غم بهتر و سریعتر است.
تفاوت مشاوره و کوچینگ اندوه چیست؟
افراد زیادی میتوانند در کنترل و مواجهه با حس غم و اندوه به شما کمک کنند. کافیست یکبار با این حس برخورد کنید و از اطرافیان و افراد متخصص سراغ بهترین فرد را بگیرید. در این میان مشاورین و مربیان کوچینگ از جمله بهترین این متخصصان هستند. اگر شما هم نمیدانید برای مقابله با حس اندوهتان به سراغ کدامیک از متخصصین این دو حوزه بروید، لازم است با آگاهی از تفاوتهای این دو حوزه بهترین تصمیم را برای بهبودی حال خود بگیرید.
- بهطور کلی متخصصین حوزه مشاوره بیشتر بر روی گذشته افراد و تاثیر اتفاقات بر حال کنونی فرد و نحوه مدیریت احساسات ناشی از فقدان و اندوه تمرکز میکنند.
- تمرکز کوچینگ اندوه نیز بر روی مدیریت احساسات افراد است، با این تفاوت که یک مربی به گذشته فرد نگاه نمیکند.
- مشاورین شما را راهنمایی می کنند تا بتوانید با درد و رنج فقدان یک فرد کنار بیایید.
- یک مربی سعی ندارد حس اندوه را بر طرف کند، بلکه سعی دارد با حمایتهای عاطفی و عملی خود، شما را برای برداشتن گامهای موثر در راه موفقیت آماده کند.
همچنین میتوانید تفاوتهای کلی کوچینگ و مشاوره را در این مقاله از کوچینگو مطالعه کنید:
از کوچینگ اندوه باید چه انتظاراتی داشته باشید؟
اگر فکر میکنید برای کنترل اندوه و کمک به خودتان در کنترل این حس بهترین حوزه کوچینگ اندوه است، باید اطلاعات کاملی در مورد انتظارات معقولی که میتوانید از یک مربی و متخصص در این حوزه داشته باشید بهدست بیاورید.
از آنجایی که میزان غم و اندوه و تاثیر آن در هر فرد متفاوت است، یک مربی سعی میکند برای هر فرد جلساتی متناسب با نیازهای او برگزار کند. افرادی که به یک کوچ یا مربی مراجعه میکنند انتظار حمایت در یک محیط کاملا دوستانه و صمیمانه دارند. در این میان نقش مربی این است که:
- به صحبتهای فرد گوش دهد.
- احساسات فرد را درک کرده و صحبتهای او را تایید کند.
- به او کمک کند تا مسیر مناسبی برای حرکت به سمت جلو پیدا کند.
- بازتابی از آنچه هست و آنچه میگوید را به خود فرد نشان دهد.
- سوالاتی از فرد بپرسد که در یافتن دیدگاههای جدید به او کمک کند.
در واقع جلساتی که تشکیل میشود برای این نیست که مربی با فرد حرف بزند و به او توصیه کرده و راهکار نشان دهد. بلکه این جلسات برای این است که فرد در محیطی امن به بیان احساسات خود پرداخته و به او کمک کند تا راه خود را به سمت موفقیت پیدا کند. برای اینکه فرد بتواند با زندگی تغییر یافته خود کنار بیاید نیز کوچینگ اندوه روشها و دیدگاههای مختلفی را امتحان خواهد کرد.
جلسات توسط مشتری هدایت میشود و مربی در زمان و لحظه مناسب به فرد کمک میکند تا با وجود غم فقدان، بهترین راه را برای پیشرفت پیدا کند.
چطور بهترین مربی را برای کنترل اندوه پیدا کنیم؟
برای اینکه بهترین نتیجه را از کوچینگ اندوه بگیرید باید متخصصی را انتخاب کنید که با آن احساس راحتی کنید. بنابراین لازم است در مورد مربیان، سوابق و تجربیاتشان تحقیق کنید. پس از کمی صحبت با آنها میتوانید بهترین مربی را شناخته و او را برای پیشرفت خود انتخاب کنید. در انتها باید بدانید که در شرایطی که برایتان پیش آمده است تنها نیستید و افرادی هستند که به شما برای حرکتی رو به جلو کمک میکنند.
ما در کوچینگو با طراحی جلسات صفر کوچینگ رایگان، پس از شنیدن اهداف شما و شرایط کلی مناسبترین کوچ را به شما معرفی میکنیم. همین الان جلسه صفر رایگان خود را رزرو کنید