رزرو جلسه رایگان گوچینگ (کلیک کنید)

تغییر شغل بعد از ۳۰ سالگی ؛ آیا تصمیم درستی است؟

تغییر شغل بعد از 30 سالگی دغدغه بسیاری از افراد است

تغییر شغل بعد از ۳۰ سالگی دغدغه بسیاری از افراد است. تغییر شغل برای افراد بالای ۳۰ سال می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد.  ممکن است کسی از شغلش خسته یا متنفر شده باشد یا به هر دلیل نارضایتی شغلی را تجربه کند.

چنین افرادی همواره میان دو حسرت گرفتار شده‌اند:

حسرت رها کردن شغلی که سال‌ها برای آن زحمت کشیده‌اند و از طرف دیگر حسرت سال‌های باقی‌مانده‌ی عمرشان که باید در شغلی صرف شود که به آن تعلق خاطری ندارند.

سوال اینجاست که شما با کدام یک از این دو حسرت نمی‌خواهید زندگی کنید؟

در این مقاله به طور مفصل به این موضوع خواهیم پرداخت.

 تغییر شغل بعد از ۳۰ سالگی چه چالش‌هایی را به زندگی‌تان وارد می‌کند؟

۱. کاهش یا از دست‌دادن درآمد به طور موقت

کاملاً طبیعیست که پس از تغییر شغل برای مدتی امنیت مالی سابق را نداشته باشید.

ممکن است پیدا کردن شغل دلخواهتان زمان ببرد.

ممکن است بخواهید کسب‌وکار جدیدی را شروع کنید و رسیدن به سوددهی زمان‌بر باشد.

ممکن است مدتی درگیر تصمیم گیری برای مهاجرت باشید و در این بین، درآمد مشخصی نداشته باشید.

به هر حال این تغییر ثبات درآمدی قبلی را برای مدتی از شما خواهد گرفت و این عدم ثبات بسته به برنامه‌ای که برای خود دارید ممکن است کوتاه یا طولانی باشد.

۲. احساس از دست‌دادن مقام و شأن اجتماعی

یکی از کارکردهای مهم شغل برای ما انسان‌ها ایجاد شأن و منزلت اجتماعی است. ما عضو گروهی هستیم. از بودن در این گروه برای خود هویتی ساخته‌ایم و همه‌جا درباره آن صحبت کرده ایم.

هویتی که با بیرون آمدن از شغل فعلی و تصمیم برای ورود به شغل جدید خدشه‌دار می‌شود.

۳. احساس می‌کنیم برای تغییر شغل دیر شده است

یکی از  چالش‌های تغییر شغل بعد از ۳۰ سالگی ، موضوع سن است. معمولاً به ما گفته می‌شود که ۳۰ سالگی و بعد از آن دیگر زمان مناسبی برای ماجراجویی‌های شغلی نیست. اگر مجرد باشید به شما گفته می‌شود که بعد از ۳۰ سالگی باید به ثبات برسی و برای خودت تشکیل خانواده دهی. اگر هم که متأهل باشید معمولاً به شما هشدار می‌دهند که با ترک شغل فعلی ثبات و آرامش خانواده خود را به خطر نیندازید.

یکی از نگرانی های تغییر شغل پس از 30 سالگی، بالا بودن سن است

۴. از دست دادن شغلی که تمام زیر و بمش را می‌شناسیم

چالش بسیاری از افراد بالای سی سال برای تغییر شغل این است که می‌گویند که ما بالاخره زمین بازی خودمان را پیدا کرده‌ایم. در یک موضوع متخصص شده‌ایم و برای خود اسم و رسمی پیدا کرده‌ایم. حالا دوباره بخواهیم از صفر شروع کنیم و به مانند طفلی نوپا در مسیر جدید کسب تجربه کنیم؟

۵. ورود به مسیری که ناشناخته‌های زیادی دارد و در آن ضعف داریم

ورود به مسیر شغلی جدید یعنی دست‌و‌پنجه نرم کردن با ناشناخته‌ها. یعنی اینکه بتوانیم بار دیگر با ورژن ضعیف خود روبرو شویم و خودمان را از نو خلق کنیم.

۶. تعارض و اختلاف با خانواده و اطرافیان

حتی اگر ما تمام جنبه‌های تغییر شغل در ۳۰ سالگی را برای خود حل کرده باشیم، تعارض و اختلاف با خانواده همچنان موضوعی مهم به شمار می‌رود.

اغلب اوقات این مساله ناشی از این است که اعضای خانواده جزئیات تصمیم ما در مورد تغییر شغل را نمی‌دانند. آن ها نمی‌دانند که ما در طول مسیر شغلی فعلی متحمل چه رنج‌ها و سختی‌هایی شده‌ایم. حتی آن‌ها در جریان برنامه‌‌های ما نیستند. آنها نمی‌دانند که ما سال‌هاست در حال آموختن مهارتی جدید برای تغییر شغل هستیم. یا اینکه مدتهاست پول پس‌انداز کرده‌ایم تا بتوانیم در دوران گذار شغلی، کمی از بار فشار مالی خود بکاهیم.

بنابراین در این مورد بهتر است با آن‌ها همدل باشیم و با گفتگو با آنها از بار ترس و نگرانی‌هایشان بکاهیم.

 تغییر شغل در سی سالگی و پس از آن چه مزایایی برایتان به همراه دارد؟

۱. شناخت بهتر نسبت به علایق و استعدادها

ما زیاد در مورد اهمیت شناخت استعدادها و علایق صحبت می‌کنیم. مثلا می‌گوییم اگر نوجوانی استعدادها و علایق خود را بشناسد می‌تواند انتخاب رشته مناسب‌تری داشته باشد. یا اینکه اگر فردی بیست و سه ساله استعداد و علایق خود را بشناسد، در ابتدای مسیر شغلی خود، انتخاب‌های صحیح‌تری خواهد داشت.

همه این حرف‌ها در ظاهر منطقی است. اما موضوعی که شاید کمتر به آن توجه شود این است که شناخت علایق و استعدادها با تجربه کارهای مختلف میسر خواهد بود. نه فقط با آزمونهای روانشناسی و استعدادیابی.

حالا این موضوع به بحث ما چه ربطی دارد؟

فرد بالای سی سال حداقل حدود ۱۵ سال تجربه دارد. او درسهای مختلفی را گذرانده. شغل‌های مختلفی تجربه کرده. دوره‌های آموزشی بیشتری گذرانده و همه این‌ها به این معنی است که شناخت بیشتری در مورد استعدادهایش پیدا کرده و بر این اساس در این مقطع می‌تواند انتخاب‌های شغلی منطقی‌تر و صحیح‌تری داشته باشد.

۲. نه زیاد کم‌تجربه‌ایم و نه زیاد مسن

بالای سی سال، سنی است که در  آن تب‌ و تاب دوران جوانی را پشت سر گذاشته‌ایم و می‌توانیم به دور از هیجانات سطحی، و با شناخت عمیق‌تر نسبت به خود و شرایطمان، تصمیمات بهتری بگیریم.

از طرفی در این سن قدرت فراگیری‌ و میل به رشد ما هنوز در سطح مناسبی قرار دارد.

۳. بهتر شدن تمام ابعاد زندگی به واسطه شغلی که از آن احساس رضایت می‌کنیم

وقتی  سی سالگی را رد می‌کنیم دید همه‌جانبه‌تری نسبت به زندگی پیدا می‌کنیم.

بیشتر به سلامت خود اهمیت می‌دهیم. قدر روابط دوستانه و خانوادگی خود را بیشتر می‌دانیم. دیگر فقط نظر دیگران برایمان مهم نیست، بلکه حس رضایت شخصی نیز در کیفیت زندگی ما تأثیر بسزایی دارد.

از این رو ما پس از سی سالگی طالب شغلی هستیم که تأثیر آن بر تمام ابعاد زندگی‌مان مثبت باشد. شغلی که به سلامت جسم و روانمان کمک کند. به واسطه آن روابط با کیفیت‌تری را تجربه کنیم و به طور کلی احساس رضایت بیشتری از زندگی خود داشته باشیم.

تغییر شغل پس از سی سالگی رضایت ما را در بسیاری از جنبه ها افزایش می‌دهد

۴. تسلط بهتر بر بازار کار به لطف تجربه‌ها و ارتباطات پیشین

در قسمت چالش‌های تغییر شغل بعد از سی سالگی گفتیم که یکی از دغدغه‌های افراد، شروع کردن از صفر است.

ما معتقدیم این نگاه چندان صحیح نیست. فردی که پس از سی سالگی تغییر شغل می‌دهد، از صفر شروع نمی‌کند. او در کوله‌پشتی خود توشه‌ بسیاری را از تجربه‌های قبلی به مسیر شغلی جدید وارد می‌کند. مثل:

  • ارتباطاتی که ساخته.
  • مهارت‌های نرمی که طی سالیان، در دنیای شغلی آموخته.
  • مهارت‌های ارتباطی که در دنیای کار فرا گرفته.

امروزه همه ما می‌دانیم که تأثیر مهارت‌های فردی و نرم، در رشد و موفقیت شغلی ما بسیار بیشتر از مهارت‌های فنی و تخصصی است.

۵. هنوز قدرت ریسک‌پذیری داریم

۳۰ تا ۴۰ سالگی سنی است که هنوز انسان‌ها قدرت ریسک‌پذیری بالایی دارند. هنوز به رویاها و خواسته‌های شخصی‌شان بها می‌دهند و می‌توانند با وجود محدودیت‌ها برای رسیدن به آنها بجنگند.

ریسک‌پذیری هم به مانند بسیاری از منابع دیگر با گذر زمان مستهلک می‌شود. آنجا جایی است که افراد تاثیر محیط و عوامل بیرونی را بسیار بیشتر از قدرت اراده و توانایی های خود می بینند و همین موضوع باعث می شود که محتاط‌تر و محافظه‌کارتر شوند.

مراحل تغییر شغل بعد از ۳۰ سالگی

ما در مطلبی به طور مفصل درباره گام‌های تغییر شغل صحبت کرده‌ایم. این گام‌ها برای تمام افرادی که قصد تغییر شغل دارند، فارغ از سنشان می‌تواند مفید باشد. پیشنهاد می‌کنیم این مطلب را از طریق لینک زیر مطالعه کنید:

چگونه تغییر شغل دهیم ؟ (راهنمای جامع تغییر شغل )

بسیاری از افراد بالای ۳۰ سال، برای تغییر شغل از این روش کمک می‌گیرند

آشنایی با مزایا و معایب تغییر شغل پس از ۳۰ سالگی یک بحث است. تصمیم‌گیری برای تغییر بحثی دیگر.

بسیاری اوقات ما برای انجام یک کار یا گرفتن تصمیم دانش کافی را داریم. اما اجرایی کردن آن موضوع در عمل بحث دیگری است. این موضوع برای تغییر شغل بعد از ۳۰ سالگی هم مصداق دارد.

یکی از مزایای بزرگ جلسات کوچینگ این است که به ما کمک می‌کند، دانش خود را به مرحله عمل دربیاوریم و بتوانیم بر اساس آن وارد مرحله تصمیم و اقدام شویم.

بنابراین اگر در مورد تغییر شغل هنوز به تصمیم قطعی نرسیدید، پیشنهاد ما این است همین حالا یک جلسه کوچینگ رایگان امتحان کنید:

من امیرحسین کامیابی کوچ مورد تایید فدراسیون بین‌المللی کوچینگ هستم.

برای ثبت نام در یک جلسه کوچینگ رایگان، فرم زیر را پر کنید

    امیرحسین کامیابی
    {echo:get_the_author_meta(text_position')}
    بازبینی شده توسط امیرحسین کامیابی
    {echo:get_the_author_meta(textarea_brief')}

    بیشتر بخوانید

    نظر شما

    دانلود رایگان کتاب هدف‌گذاری تا موفقیت

    ایمیل خود را وارد کنید تا کتابچه راهنمای برای شما ارسال شود

      تلفن کارشناس: 09303333724

      برای ثبت نام در جلسه رایگان کوچینگ و مطرح کردن کلیه سوالات خود، همین حالا با شماره 09303333724 تماس بگیرید تا مشاوران ما شما را راهنمایی کنند. در صورتیکه الان نمی‌توانید تماس بگیرید، فرم زیر را پر کنید. مشاوران ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت:

      آدرس ایمیل متخصص